Frågor & Svar

Frågor och svar

 
Vad är Absolut Torr?
Absolut Torr är en extra effektiv antiperspirant som motverkar svett och dålig lukt i upp till 7 dagar, effektiv mot alla typer av svettningar, t ex armsvett, handsvett och fotsvett. Absolut Torr rekommenderas även vid besvär med överdriven svettning sk hyperhidros. Absolut Torr rekommenderas till alla som vill ha en extra effektiv antiperspirant med en unik hållbar effekt. Absolut Torr är fri från parfym, färgämnen och konserveringsmedel.

Vad är skillnaden mellan Absolut Torr dab-on och wipes?
Absolut Torr finns i två varianter; dab-on och wipes. Produkterna har samma innehåll och motverkar alla typer av svettningar i upp till 7 dagar. Absolut Torr dab-on är den klassiska varianten av Absolut Torr som har funnits på Svenska apotek sedan 1980-talet. Absolut Torr duttas på huden med hjälp av en dab-o-matic applikator. Absolut Torr wipes är en antiperspirant i form av en våtservett. Samma innehåll och effekt men i nytt smart format. Absolut Torr wipes förenklar behandling av t ex händer, fötter, rygg och bröst. Perfekt för väskan och på resan!

Hur använder man Absolut Torr?
Gör så här:

  • För att uppnå full effekt och för att undvika sveda på huden, är det viktigt att huden är fullständigt torr när du applicerar Absolut Torr. Tvätta huden och torka väl med handduk. Låt huden lufttorka ytterligare en stund.
  • Nyrakad hud blir lätt irriterad – du bör inte ha rakat dig under armarna under det närmaste dygnet före applicering av Absolut Torr. Om Absolut Torr appliceras på kvällen går det utmärkt att raka huden morgonen efter.
  • Applicera  Absolut Torr på huden, t.ex. i armhålan, någon timme innan du lägger dig på kvällen och låt torka in – det tar normalt bara någon minut. Låt gärna huden lufttorka.
  • Tvätta av huden på morgonen. Om du önskar kan du använda en vanlig doftdeodorant men det är inte nödvändigt. Absolut Torr håller huden torr och luktfri i upp till 7 dagar.
  • Vanligtvis räcker det om behandlingen upprepas en gång i veckan. Du kan själv pröva dig fram till lämpliga mellanrum.
  • Om du lider av kraftiga svettningar kan du inledningsvis behöva applicera Absolut Torr oftare för att få en bestående effekt. I fortsättningen räcker det vanligtvis att behandlingen upprepas en gång i veckan.
  • På händer och fötter är huden grövre, därför måste du upprepa behandlingen oftare där än under armarna. Applicera Absolut Torr flera kvällar i följd under den första tiden, för att uppnå full effekt.

Kan barn använda Absolut Torr?
Det finns ingen åldersgräns för Absolut Torr men om det gäller yngre barn rekommenderar vi att man tar kontakt med läkare för att få ordination. Vanligtvis börjar man använda Absolut Torr från ca 13 års ålder. Tänk på att mindre barn behöver hjälp att applicera och prova på en liten yta först, då barns hud är känsligare.

Kan  man använda Absolut Torr i ansiktet/pannan?
Det går bra att använda Absolut Torr i ansiktet och i pannan men prova på en liten yta först eftersom huden i ansiktet är känsligare. Och akta ögonen. Prova gärna nya Absolut Torr wipes som gör behandling av panna och ansikte lättare.

Varför kan det ibland klia och sticka på huden av Absolut Torr?
Absolut Torr innehåller aluminiumklorid, vilket i kontakt med fukt kan ge sveda, klåda och stickningar i huden. Besvären beror alltså oftast på att huden inte har varit helt torr vid appliceringen. Var därför noga med att torka huden väl före användning. Torka med handduk och låt lufttorka. Besvären är i regel övergående, i annat fall: tvätta bort Absolut Torr och gör ett nytt försök nästa kväll. Om huden blivit röd och irriterad kan man stryka på en receptfri hydrokortisonsalva. Om irritation kvarstår, avbryt användningen av Absolut Torr.

Kan man beställa en ny applikator om den har gått sönder?
Om applikatorn går sönder kan du beställa en ny genom att maila till absoluttorr@impolin.com.

Vad kan man göra om Absolut Torr inte ger tillräcklig hjälp?
Upplever man att man svettas så mycket att privatlivet eller yrkeslivet påverkas negativt och behandling med extra effektiv antiperspirant innehållande aluminiumklorid (som t ex Absolut Torr) inte hjälper, kan man söka hjälp. I första hand bör man vända sig till en vårdcentral. Ett behandlingsalternativ är botulinumtoxin (Botox). Läs mer på www.svettmottagningen.se.

Vad är hyperhidros?
Hyperhidros karakteriseras av en kraftig svettning ofta lokaliserad till armhålor, handflator, fotsulor, huvud, ansikte och nacke. Hyperhidros debuterar i barnaåren, tonåren eller under tidig vuxen ålder. Handsvett och fotsvett debuterar ofta redan i småbarnsåldern medan armsvett framträder i tonåren eller tidig vuxen ålder. Hyperhidros är lika vanligt hos män och kvinnor och tillståndet är ärftligt.

Kommentarer inaktiverade.